Magnus Uggla, en veteran inom svenskt musikliv. Inte nog med att han har släppt en rad välkomponerade svenska låtar, han har också förekommit som skådespelare i några filmer och scenkonstföreställningar.

Om Magnus Uggla

Magnus Uggla tillhör den adliga ätten med samma namn. Han är uppvuxen under 50- och 60-talet med två äldre bröder och sina föräldrar i Stockholm. Han blev känd med låten Varning På Stan som släpptes 1977 och sen dess har det rullat på. Han fungerade lite som motpol till mycket annat som hände i svensk musikhistoria i samma era. Han har influerats av punken med inslag av rock och glamrock också, det märks tydligt framför allt i hans tidiga musik.

Filmerna, scenkonsten och musiken

Förutom att skriva och spela musik är Magnus Uggla känd som skådespelare i både filmer och på scen. Den mest kända filmen han medverkat i är G- som i gemenskap från 1983. Sen dess har han skymtats i filmer, men mest i egenskap av biroller. På scen är han allra mest känd för sina krogshower. Han är högaktuell med ytterligare en krogshow nu, med extrainsatta föreställningar till våren också. Dessutom har han varit med i en av Povel Ramels revyer.