Musik är en stor del av mångas vardag och den spelas både hemma på datorn, i CD-spelaren, i mobiltelefonen och på surfplattan. Det är en härlig kontrast att lyssna på musik för att bryta av vardagen, särskilt under hösten och vintern när det är mörkt och kallt. Men även på sommaren är det skönt att bara gå in i sin egen musikbubbla och njuta av sin favoritmusik samtidigt som man handlar, åker buss eller bara ligger hemma i sängen. Musiken har en förmåga att ge glädje, energi och motivation vilket kan stärka varje enskild individ vid träning eller om man känner sig lite deprimerad.

I Sverige har vi även en fin historia av bra artister och band som lyckats ta sig ut på världens stora scener. Vi har även en stor mängd talangfulla artister som sliter hårt för att få sitt stora genombrott inom musiken.

Musiken går även att förknippa med de svenska traditionerna. Till exempel har vi många sånger som vi sjunger i luciatåget och under julen och andra sånger till midsommar när vi dansar runt midsommarstången. Om man bjuder in barnens vänner på barnkalas kanske man också leker musiklekar och sjunger iVi gratulerar/i eller iJa må du leva/i för födelsedagsbarnet.

Det härliga med musiken är att den finns i så många olika genrer och att det därför alltid finns musik som passar alla. På de mest populära radiokanalerna spelas det oftast aktuella hits om och om igen, men vill man ha mer variation så finns det andra radiokanaler man kan lyssna på för att tillgodose sina musikintressen. Nedan kommer kommer några tips på radiokanaler som kan vara värda att ratta in så du kan njuta av din favoritmusik. Notera att alla kanske inte finns tillgängliga överallt och en del finns bara över nätet.

  • Lugna favoriter. Spelar populära låtar med extra fokus på 1980-talet och 1990-talet. Som kanalen själv avslöjar är det lugna låtar som spelas och därmed är kanalen utmärkt om du vill slappna av och komma ner i varv.
  • Bandit. Bandit har flera kanaler i sitt utbud och den mest populära är mest troligt Bandit Rock. Som namnet säger har den full fokus på rockmusik, men Bandit har även enskilda kanaler för andra genrer såsom ballader, klassiker och metal. En väldigt bred blandning, så om någon av dessa genrer är din favorit så bör du absolut ge kanalen en chans.
  • Star FM. Bland Star FM:s kanaler kan du säkerligen hitta en favorit då de har fyra olika kanaler som har fokus på musik från olika årtionden. Du kan välja kanal mellan Star 60’s, Star 70’s , Star 80’s eller Star 90’s.

Utöver ovanstående kanaler kan du hitta betydligt fler och med största sannolikhet hittar du även en kanal som går precis i linje med din musiksmak.