Himlen lovade något stort

Att kalla bandet du spelade i för en hobby , eller att antyda att du var en amatör, borde du helst undvika om du var musiker på Södermalm på 1990-talet och gått på Södra Latin på estetiskt linje. Kanske hade du föräldrar i kultursvängen, kanske var du uppvuxen i en femrummare på Katarina Bangata, eller vid Mariatorget. Nej, musiken var blodigt allvar, man såg redan framför sig succén som väntade runt hörnet, Turnéerna , fansen , idolskapet, och pengarna. Hur man skulle klara ekonomin fram till genombrottet var en annan femma. Man kunde ju bo hemma, ströjobba lite på Tomteboda Postterminal, hålla kostnaderna nere. Man var ju i replokalen nästan hela tiden om man inte lyssnade på musik, såg band, skrev låtar, eller hängde med kompisarna.

Snacka med Johnny Gray

Johnny Gray var en legendarisk talangscout som kunde musikbranschen på sina fem fingrar. Dessutom visste han vad som var en hit. En inte helt oanvändbar förmåga under tiden när CD fortfarande sålde i drivor och bolagen gick med vinst. Det finns ingen bransch där marknadsföring är så viktig som skivbranschen. En författare kan se ut hur som helst, och ändå få läsare. Skivbolagen letar efter en artist som dom kan marknadsföra. Som tur var kunde Johnny hålla räknenissarna på stången. Han hade det som dom saknade, känsla för musiken, talangen. Marknadsförarna kunde ha sålt mjölk för dem spelade det ingen roll. Och efter att hade prickat in en rad av hits hade bolaget inte något annat val än att låta Johnny bestämma.

.Johnny tyckte om att fördriva lördagarna på Ulriksdals Värdshus, det var där han andades ut och filosoferade över sitt liv, om han varit i London hade han varit en av många talangscouter, här i Stockholm var han den mest betrodda. Om personalen behöver en nytändning så är en kick-off i vackra omgivningar en bra lösning. Om du tar du kontakt med konferensrum stockholm kan de hjälpa dig att finna rätt plats. Stockholms län har många möjligheter till helg och veckokonferenser.

Epilog

Under ett par år kämpade våra hjältar med sin egenhändigt komponerade musik, de spelade på Tre Backar, och festivaler, de gjorde demos, de levde sin dröm för nio till fem, nej snarare dygnet runt. Behovet av talanger var enormt och den som hade låtar var välkomna att ta en tur till bolagen, så en dag var det dags att gå upp till Johnny Gray med demon och se sanningen i vitögat. bara att få komma in på hans kontor var en ära, men killarna var rätt ålder och verkade seriösa, så de fick chansen.

Det låter som Scritti Politti. Och ni har ingen hit, sa Johnny Gray .Luften gick ur alla i rummet, och den obarmhärtiga domen sved. Johnny kunde väl ha tagit fel . men ändå det kändes som om glöden falnat något. 25 år och hela livet framför sig- Ingenting är förlorat när man är 25. Dags att ta fram staffliet och målarpenseln!