Hon kallades för Göteborgs egen Doris Day, en jazz-och revylegend utan dess like. Men, hon valde bort Stockholm och lanserades heller aldrig utomlands. Hon var desto större på hemmaplan istället. Om du vill veta ännu mer om Sonya kan du exempelvis följa länken och lyssna på ett reportage som Sveriges Radio har gjort.

Revydrottningen

Sonya Hedenbratt är kanske mest känd för sina insatser i revyer pch buskis av olika slag. Hon medverkade både i Konstgjorda Pompe och Gula Hund som Hasse Alfredson och Tage Danielsson satte upp 1963 respektive 1964. I samband med det var hon också en del av Beppe Wolgers revyer Farfars Barnbarn och Farfars Gladbarn.

Jazzfågeln

Sonya Hedenbratt upptäcktes på en jazzklubb i Göteborg, Kungshall i och med vinsten av en sångtävling där 1951. Sedan tog karriären fart och hon har sjungit både på Nalen och andra kända ställen. Men, hon är nog främst ihågkommen för sina skådespelarinsatser och inte lika mycket för alla hennes jazzlåtar. Låtarna främst förknippade med Sonya är snarare Låt Ditt Hjärta Va Med och Knö Dig in. Och de anspelar mer på komik än de jazzlåtarna som hon först blev känd med. Hon har spelat in ett par jazzalbum också dock.