En musikstil som blivit förknippad med politik utöver punken är reggaen. Den kanske låter snällare och svänger lite mer än punk, men den förmedlar ofta samhällskritik och politik.

Om reggae

Musikstilen reggae utvecklade sin säregna mycket rytmiska stil på Jamaica under 60- och 70-talet. Ibland kan musikstilen vara lite svår att definiera på grund av alla subgenrer och olika typer av reggaemusik som förekommer idag. Musiken har influerats av de olika länder som den har fått fäste i och det har gjort att musikstilen blivit så spretig och omfångsrik som den är idag.

Att musiken och framför allt texterna drar åt det politiska hållet märks inte minst hos de svenska mest kända reggaebanden och personligheterna.

Peps Persson och den svenska reggaen

Peps Persson är ett riktigt original, något som han också hyllas och prisas för. För de flesta är han mest känd som bluesmusiker och för att ha introducerat reggaen till den svenska publiken. Han släppte 1975 det albumet som är känt för att vara det första albumet med reggae på svenska, Hög Standard. Sedan släpptes ytterligare ett album i samma stil. Succén blev ett faktum, även om inte alla var helt överens, precis som inom politiken.