Världens första tjejband som spred Girl Power över hela världen och som nådde större framgångar än någon skulle kunnat föreställa sig. Men, hur såg gruppdynamiken ut? Och hur påverkade var gruppen av varandra? Om du vill läsa ännu mer här om dem så klicka på länken.

Startskottet för gruppen

Medlemmarna i The Spice Girls handplockades av Chris Herbet. Således så skiljer sig gruppen redan från början mot andra liknande grupper. De handplockades efter en rad olika auditions som Herbets företag arrangerade. Där nio tjejer valdes ut till en andra audition, nio av alla dem som var sökande från början. Tre av medlemmarna blev senare faktiska medlemmar av The Spice Girls, Melanie C, Melanie B och Victoria. Under audition nummer två dök Geri upp och Emma blev tillfrågad eftersom det inte fungerade med den handplockade femte medlemmen under deras första tid tillsammans.

Att handplocka medlemmar är inte alltid en succé

Det skulle visa sig både under den första perioden och långt senare att det faktum att gruppen handplockades inte var bra för grupprocessen. Framför allt beror det på att de valdes ut baserat på enbart sina talanger och inte på hur de fungerade ihop som personer. Kontentan blev att musiken blev fantastisk, men gruppen mådde inte bra.