Ingen har väl missat vår största stjärna och musikexport nu? Hon slog igenom i Talang redan som elvaåring och nu är hon världskänd.

Vem är Zara Larsson?

Hon är uppvuxen i Enskede med sina föräldrar och sin yngre syster. Hon har beskrivit sig själv som ett ganska högljutt och viljestarkt barn som alltid velat gå sin egen väg. Men, också en familjekär person som står nära sin familj. I sitt sommarprat i P1 berättade hon mer om sin familj och sin barndom än vad som kanske framkommit tidigare. Dock fick tv-tittarna se en glimt av hennes familj redan 2009-2010 i Jag ska bli stjärna. En tv-serie som handlade om barn med stora mål och drömmar. Då var hon redan känd från sin medverkan i Talang 2008. Zara är också känd för allmänheten som någon som står upp för sina åsikter, vilket en tydligt kan se på hennes sociala medier.

Hennes musik

Zara Larssons första EP blev en riktig hit med låten Uncover som titelspår. Den släpptes 2013 och sedan dess har hennes musikaliska karriär gått spikrakt uppåt. Hennes första fullängdsalbum 1 släpptes 2014 och den nådde topplistorna omgående. Hennes musik har blivit flerfaldigt prisad och redan 2013 vann hon som yngsta artisten någonsin två Rockbjörnar på samma gala. Och så har det fortsatt, hon har vunnit både Grammisar för exempelvis Årets artist 2017, varit nominerad till fler än fem Grammisar, otaliga Rockbjörns-nomineringar och ytterligare några utmärkelser. Dessutom har hon blivit nominerad till och vunnit P3 Guld och varit nominerad till Gaygalan minst två gånger.

Stilmässigt har hennes musik beskrivit som pop som drar åt soul-hållet. Den utvecklas också i takt med Zaras egen utveckling. Det är lätt att glömma att hon bara är 21 år gammal med tanke på allt hon hunnit med hittills.